Ekspert i møder, konferencer og events
 
EventAnne

Events på stoffer

Neurovidenskaben viser, at vores hjerner under personlige møder bogstaveligt talt synkroniseres – vores hjernebølger moduleres synkroniseret, og vi opnår “neuralsynkronisering”. Denne effekt kan desværre ikke opnås digitalt. Vi kan dog bruge virtuelle møder til at få adgang til mange af de “sociale kemikalier”, der ligger til grund for positive menneskelige interaktioner.

Endorfiner – “Runner’s High” stoffet
Endorfiner maskerer smerte og fremhæver glæde. Vi frigiver endorfiner, når vi griner sammen, og når vi kæmper sammen.

Dopamin – Det kemiske mål, der opnås
Møder hjælper med at frigive dopamin, når vi kontrollerer ting fra lister, genkender præstationer og sporer fremskridt.

Serotonin – Stolthedsstoffet
Clapping frigiver serotonin, ligesom andre måder at give offentlig anerkendelse til enkeltpersoner og hold.

Oxytocin – Tillidsstoffet
Håndtryk, knytnæve og andre former for passende fysisk kontakt frigiver oxytocin.

Her er otte tip til at udnytte disse sociale kemikalier for at forbedre dit næste virtuelle møde og nogle specielle tip til at lette multi-stakeholder-samarbejde på virtuelle platforme.

1) Vedligehold, ikke bygge. Forhold har tre grundlæggende faser: 1) indledende møde, 2) opbygning og dannelse og 3) vedligeholdelse og vækst. Tænk på at bruge virtuelle møder og samarbejde på samme måde som ved dating eller personlige forhold – du kan opretholde et forhold over afstand og via e-kommunikation, men du har svært ved at opbygge et solidt forhold ved hjælp af virtuel kommunikation alene. Du kan i det væsentlige “trække ned” den sociale kapital, du har opbygget som et team fra tidligere interaktioner, der havde den slags fysisk kontakt, der skabte neuralsynkronisering og frigav oxytocin.

  • Pro-tip: Hvis du ønsker at skabe et nyt partnerskab med flere interessenter, skal du bruge en digital platform til at udføre den “kontekstindstilling” og informationsdeling, du ville have gjort i plenarmøder. Hvis det er tilgængeligt, skal du bruge virtuelle breakout-rum til detaljeret planlægning / arbejdssessioner med grupper på 10 eller derunder. Brug derefter personlige møder til teambuilding og bygning af esprit de corps.

2) Handling = ansvarlighed. Undersøgelser viser, at deltagernes opmærksomhed begynder at glide efter 5-6 minutter under et virtuelt møde. Planlæg derfor interaktivitet hvert 6-7 minut. Det behøver ikke at være banebrydende, en lille prompt til at indsende et spørgsmål i chatboksen eller en anmodning om at besvare et spørgsmål kan gøre tricket. Endnu bedre, ring til folk og træk dem til samtale.

  • Pro-tip: Indstil tonen fra begyndelsen ved at åbne mødet med et valg- eller chat-spørgsmål. Fortæl dem, at dette vil være en meget interaktiv oplevelse.

3) Mindre er mere. Fordi virtuelle møder tester vores opmærksomhedsspænd, skal du planlægge kortere sessioner. Hvis du normalt ville have haft et timelangt møde, skal du indstille det til 45 minutter.

  • Pro-tip: Hvis du planlagde at samle flere partnere til en 2-dages workshop, planlæg i stedet 2 virtuelle sessioner, der ikke varer mere end 2,5 timer fordelt over de to dage. Planlæg dem i 45-minutters sessioner med pauser og breakouts.

4) Flere stemmer. Vores hjerner foretrækker dialog frem for monolog. Hvis du skal præsentere noget, skal du have flere præsentationer og bede dem præsentere i 5-6 minutters udbrud.

5) Grine lidt; så griner mere. Vær ikke bange for at være lidt dum. Fortæl nogle vittigheder. Bed deltagere og oplægtere om at fortælle nogle (passende og ideelt relevante) vittigheder. Mens du i et personligt møde måske fraråder sidekonversationer, tilskynd brugen af ​​chatfunktionen til at dele sjove anekdoter, der vedrører det materiale, der diskuteres. Dette vil hjælpe med at få endorfinerne til at flyde.

6) Tjeklister. For at udnytte vores dopaminrespons skal du have en løbende tjekliste over mødets resultater og kontrollere dem under mødet.

  • Pro-tip: For virtuelle break-out-grupper skal du sørge for, at gruppen ved, at de bliver nødt til at præsentere noget tilbage til plenumgruppen og give dem en struktur på forhånd for, hvilken slags information du vil høre fra dem.

7) Ros og anerkendelse. Planlæg specifikke muligheder for at anerkende mennesker for deres bidrag til arbejdet til dato. Som et eksempel, spørg teamledere om at kalde specifikke personer på deres teams, der har udført ekstraordinært arbejde for nylig. Ideelt set skal du gøre denne del af din regelmæssige mødekadence. Dette frigiver ikke kun øjeblikkeligt serotonin i øjeblikket, det hjælper faktisk med at få folk, der ønsker at komme til møder, fordi de begynder at kræve på serotonin-hit.

8) Virtuelle klap Hver gang jeg leder et personligt møde, opfordrer jeg næsten altid deltagerne til at give oplægsholderne en bifald. Bifald, latter og andre hørbare og synlige tegn på gruppegenkendelse giver en af ​​de bedste måder at skabe en følelse af delt oplevelse. Alle live forestillinger inkluderer det. Det er også derfor, mange amerikanske sitcoms har latterspor, eller hvorfor folk ofte klapper i slutningen af ​​en fantastisk film. Det punkterer den delte oplevelse. Så hvordan laver man “virtuelle klap”? Nogle platforme har “tommelfinger op” eller “klapper”-Funktion. Tilskynd folk til at bruge det. Hvis du har video, opfordre folk til at klappe, snappe eller på anden måde fysisk demonstrere godkendelse. Uden video skal du opfordre folk til at sige noget som “hørt!” eller lignende. Det er ikke det samme niveau af frigivelse af serotonin, men det hjælper.